AĞBABA: ELEKTRİK ZAMLARI İFLAS DALGASINI BAŞLATTI
Siyaset, 08 Şubat 2022 14:10CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yılın ilk ayındaki iflasları değerlendirdi. Ağbaba Ocak ayı ile birlikte elektriğe ve doğalgaza gelen büyük zamlar, beraberinde iflasları da getirdi. Yılın ilk ayında en az 10 bin 147 esnaf iflas etti. Geçtiğimiz günlerde uyarılarda bulunmuştuk. Esnaf, yüksek elektrik ve doğalgaz zamları neticesinde ayakta kalamaz toplu iflaslar yaşanır demiştik. Ve ne yazık ki yılın ilk ayında yaşanan iflaslar bizleri haklı çıkardı.haklılığımızı kanıtladı. Acilen tedbir alınmalı ve yapılan zamlar geri alınmalıdır dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba şunları söyledi:
Bu yılın ilk ayında esnaf ve sicil gazetesi verilerine göre sicilden ve meslekten terkinini yaparak iflas eden esnaf sayısı 10 bin 147 olarak açıklandı. Ocak ayında 8662 esnaf sicilden terkinini yaparken, 1885 esnaf ise meslekten terkinini yaparak kepenk kapattı.
Türkiye’nin dört bir yanında esnaflarımıza bir ay önceki ödedikleri elektrik faturalarının neredeyse iki katı faturaları gelmeye başladı. 20 bin, 30 bin hatta ülkenin dört bir yanında 45 bin TL’yi aşan elektrik faturalarına esnaflarımız isyan etmektedir. Esnaflarımız neredeyse bir kira parasından daha fazla elektrik ve doğalgaz faturası ödemektedir.
Zaten borç kıskacında zor bela ayakta durmaya çalışan esnaflarımıza bir darbede iktidar tarafından vurulmuştur. Ocak ayında toplam 10 bin 147 esnaf iflası gelecek aylardaki toplu iflaslarında ne yazık ki habercisidir.
İflasların nedeni iktidarın soygun düzenidir.
Ülkenin dört bir yanında esnaflarımız dükkânlarına “bizleri elektrik çarptı, kapalıyız’’ afişleri asmaktadır. Esnaflarımızı çarpan sadece elektrik faturaları değil aynı zamanda iktidarın soygun düzenidir. Esnaflarımız elektrikten tasarruf edebilmek için müşterilerini karanlıkta karşılamakta, ışık olmadan hizmet vermektedir. Salgın tedbirleri kapsamında faaliyetleri durdurulan, artan döviz kuru ve artan girdi maliyetleri nedeniyle ürün alamayan ve yüksek borç altında ezilen esnaflarımız, gelen yüksek faturalar nedeniyle iflas bayrağını çekmiş durumdadır.
Ocak ayında üç büyük şehre baktığımızda; İstanbul’da 974, Ankara’da 549 ve İzmir’de ise 680 esnaf iflas etmiştir. Ocak ayında yaşanan bu iflaslar, gelecek aylarda yaşanacak olan toplu iflasların sadece ilk adımıdır. Eğer iktidar bu zamları derhâl geri çekmezse on binlerce hatta yüz binlerce esnafı, çalışanlarını ve ailelerini açlığa terk etmiş olacaktır.
Siyaset, 08 Şubat 2022 14:10
Yorumlar (0)

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor

İnönü Üniversitesinde Rektörler Paneli

Ölmeztoprak: Bakanlık'ta Zirai Don Toplantısı Yapılacak

Kocaelispor – Yeni Malatyaspor: 7-1

Başkan Er: Üreticilerin zararları imkânlar ölçüsünde karşılanacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi 'Güçlendirme'yi Görüştü

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Malatya'da Etil Alkol ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ak Oğuz Kışlasına Bin 740 Konut Yapılacak

'Şampiyon Kim?' Bilgi Yarışması Başladı

Malatya'dan 59 Bin 976 Yolcu Uçtu

Ağbaba: Zirai Don Nedeniyle Meclise Araştırması İsteyeceğiz

İnönü Üniversitesinde 'İnönü Ailesi' Söyleşisi Yapılacak
