İTFAİYE 2021'DE 6 BİN 451 OLAYA MÜDAHALE ETTİ
Gündem, 27 Şubat 2022 02:18Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2021 yılı içerisinde 6 bin 451 olaya müdahale etti.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının Malatya genelinde 19 ayrı noktada, 52 araç ve 234 personelle 7/24 hizmet verdiği belirtildi. Her noktada hizmetlerini yoğun bir şekilde sürdüren itfaiye teşkilatı 2021 yılı içerisinde 3705 itfaiye ve 2746 tali olay olmak üzere toplamda 6 bin 451 olaya müdahale ettiği kaydedildi.
Buna göre itfaiye teşkilatı 1 yıl içerisinde, 3013 Ev, İşyeri, Baca, Araç, Odunluk, Bahçe veot yangını, 109 trafik kazası, 130 kurtarma olmak üzere toplam 439 olaya müdahale edildi. Boğulma ve su kazalarında ise toplam 39 boğulma olayına müdahale edildi. 2021 yılı içerisinde 66 ormanlık, makilik ve fidanlık yangınlarına müdahale edilmiş olup, ayrıca Antalya Manavgat ilçesinde meydana gelen orman yangınına da destek verildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından ilimizde meydana gelen 73 su baskını olayına müdahale edilmiş olup, Sinop ilinde meydana gelen sel felaketinde de destek verilmiştir.
Her yıl aralıksız olarak baca temizliği konusunda uyarılarda bulunan itfaiye teşkilatı 2021 yılı içerisinde gelen talepler konusunda kamu kurum ve kuruluşlarına ve işyeri ile meskenlere ait 75 adet baca temizliği yapılmıştır.
Yapılan açıklamada sadece olaylara müdahale etmekle kalmayan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, aynı zamanda eğitici faaliyetlerini de yoğun bir şekilde sürdürdüğü ifade edildi.
Bu çerçevede kurum, kuruluş, tüzel kişiler ve öğrenciler olmak üzere 81 noktada toplam 18 bin 337 kişiye yangın eğitimi verildiği bildirildi.
Kendi içerisinde mesleki eğitim ve fiziki spor çalışmalarını da düzenli bir şekilde yapan Büyükşehir İtfaiyesi bu doğrultuda; ilk yardım eğitimi, temel itfaiye eri eğitimi, arama kurtarma eğitimi, olay yeri inceleme eğitimi, su altı dalış eğitimi, yüksekte çalışma eğitimi ve tünel yangınları eğitimlerinin alındığı ifade edildi.
Gündem, 27 Şubat 2022 02:18
Yorumlar (0)

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor

İnönü Üniversitesinde Rektörler Paneli

Ölmeztoprak: Bakanlık'ta Zirai Don Toplantısı Yapılacak

Kocaelispor – Yeni Malatyaspor: 7-1

Başkan Er: Üreticilerin zararları imkânlar ölçüsünde karşılanacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi 'Güçlendirme'yi Görüştü

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Malatya'da Etil Alkol ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ak Oğuz Kışlasına Bin 740 Konut Yapılacak

'Şampiyon Kim?' Bilgi Yarışması Başladı

Malatya'dan 59 Bin 976 Yolcu Uçtu

Ağbaba: Zirai Don Nedeniyle Meclise Araştırması İsteyeceğiz

İnönü Üniversitesinde 'İnönü Ailesi' Söyleşisi Yapılacak
