“HEDEF 10 MİLYON GÖNÜLLÜ”
Ziyarette LÖSEV’in faaliyetleri hakkında bilgi veren Ankara Aktif iletişim sorumlusu Dilara Divrik; “LÖSEV, tam adıyla Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak, 1998 yılında Ankara vakıf merkezli kuruldu. Buna ek Türkiye genelinde 8 irtibat ofisİ bulunmaktadır.2000 yılında Türkiye'nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE'yi, 2008 yılında lösemili çocukların ücretsiz kolej eğitimi alabilecekleri Lösemili Çocuklar Okulu’nu, 2010 yılında ise tedavileri için Ankara dışından gelen ailelerimizin tedavi esnasında uzun veya kısa dönem konaklayabilmeleri için Lösemili Çocuklar Köyü’nü hayata geçirdi.55.000’ i aşkın lösemi ve kanser hastası ve onların ailelerine tüm alanlarda desteklerini iletmektedir. Şu an vakfa kayıtlı 6 milyona yakın gönüllüsüyle çalışmaları yürütmektedir. Kanserle mücadele edilen bu anlamlı yolda hedefi 10 milyon gönüllü desteğine ulaşmaktır.” dedi.
DOLANDIRICILARA KARŞI UYARI
LÖSEV personellerinin elden asla bağış almadıklarını ifade eden Divrik; “Kısmetse Malatya’da da bir irtibat ofisi açmaya yönelik çalışmalarımız var. Kısa zaman içinde en kısa sürede de burada da bir irtibat ofisimiz kurulacak ve bir ayağımızda Malatya’da olacak. Bu çalışmalar kapsamında bizler vakıf olarak hastalarımız maddi manevi desteklerimizi sağlıyoruz. Sadece sağlık değil, eğitim alanında, sosyal alanlar gibi süreçlerle de ailelerimizin yanında oluyoruz. Hastalarımıza hem bağış yaparak, hem de gönüllü olarak destek olabiliriz. Biri maddi destekken, bir diğeri zaman bağışı aslına bakarsanız. Eğer vakfımıza destek olmak isteyen kişiler olursa onlar direk www. Losev.org. tr internet sayfamızdan online olarak bağış yapabildikleri gibi, tüm kurumsal bankalar aracılığıyla da ‘ben LÖSEV’e bağışta bulunmak istiyorum’ diyerek bağışlarını gerçekleştirebilirler. Bizler her hangi bir şekilde elden bağış toplamıyoruz’ diyerek dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu.
“MALATYA’DA 600-800 ARASI HASTA VAR”
Ankara sosyal hizmet sorumlusu Ezgi Barış ise Malatya’da kayıtlı kanser hasta oranlarını ifade ederek; “Malatya’da 600-800 arasında yetişkin ve kanser hastası olan hasta var. Bunlar kayıtlı hasta ama sadece lösemi hastası değil.” dedi.
MGC Başkanı Vahap Güner ise LÖSEV’in hayat kurtarmak adına tamamen gönüllülük esasıyla çalışan tüm ekibine yürekten teşekkür ettiklerini ve çalışmalarını hayranlıkla izlediklerini dile getirerek-, Malatya’da kurulacak ofisin şimdiden hayırlı olması temennisinde bulundu.
Ziyarette MGC yönetimi LÖSEV gönüllülerine Malatya Kayısısı hediye ettiler.
Onay OZAN