Battalgazi'de Şire Pazarı Yeniden Düzenleniyor
Ekonomi, 28 Mart 2022 05:12Battalgazi Belediyesi Şire Pazarını canlı hale getirmek ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarını sürdürüyor.

Battalgazi Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından dünya kayısı ihtiyacının karşılandığı Malatya’daki Şire Pazarı’na daha fazla yerli ve yabancı turist çekebilmek ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla Yenihamam Mahallesi’nde bulunan 120 metre uzunluğundaki Aras Sokak’ta sağlıklaştırma çalışmaları sürüyor. Etaplar halinde yapılacak olan ve ilk etapta 62 dükkanı kapsayan çalışmaların yüzde 75’i tamamlandı. Dükkan cepheleri yenileme, aydınlatma ve alt yapı çalışmaları tamamlanan prestij sokakta, yol üst yapı çalışmalarına da başlanıldı. Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 22-24 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında ödüle layık görülen projenin tamamlanmasının ardından kentin tarihsel kimliği açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Şire Pazarı yepyeni bir görünüme kavuşacak.
GÜDER: “ŞİRE PAZARI HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK”
Projenin tamamlanmasıyla Şire Pazarının hak ettiği değere kavuşacağını aktaran Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya ve Şire pazarımız için büyük önem taşıyan projenin startını Battalgazi Belediyesi olarak 2021 yılında vermiştik. Sokak sağlıklaştırması kapsamında hayata geçirdiğimiz projemiz ile Şire Pazarını daha modern ve güzel bir görünüme kavuşturuyoruz. Şire pazarımız ne kadar güzel olursa, yerli ve yabancı turistlerimizin sayısı da o kadar artar. Dünya kayısı başkentimizi ne kadar turist ziyaret ediyorsa, mutlaka bu caddeyi ziyaret edip alışverişlerini yapıyorlar. O bakımdan bu caddemizin güzel olması gerek. Sağlıklaştırma çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak, esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Yerli ve yabancı turistlerimizin uğrak mekanı olan Şire pazarını hak ettiği değere kavuşturacağız” dedi.
Ekonomi, 28 Mart 2022 05:12
Yorumlar (0)

Arguvan Belediyesi Bir Yılda Kar'a Geçti

Prof. Dr. İbrahim Atalay: Kayısıyı Çeşitlendirmeliyiz

Malatya'da Film gibi Bilezik Dolandırıcılığı

Yıldız: Rahmetli Özal’ı saygıyla anıyoruz

Ağbaba: Malatya Adeta İkinci Depremi Yaşıyor!

Başkan Sami Er, Özal ve Fendoğlu’yu Andı

Geçit: Özal ve Hamido'nun Fikirleri Yolumuzu Aydınlatıyor

Vali Yavuz: Merhum Turgut Özal’ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın İlk Kabzımalı

8. Cumhurbaşkanımız Özal'ı Rahmetle Anıyoruz

Taşkın: Özal ve Hamido'yu Rahmetle Anıyoruz

Sadıkoğlu, Tarım Bakanına Don Hasar dosyası sundu

YÖK Başkanı Özvar, Turgut Özal Üniversitesini Ziyaret Etti

Fendoğlu: Malatya'da tüm ürünler büyük zarar gördü

Tarım Bakanı Yapılacak Don Desteklerini Anlattı

Engelli Bireylerin Yaşam Mücadelesine Dikkat Çekildi

İnönü Üniversitesi'nin 50. Yılı Beyzadeler Konseri

Badminton Bölgesel Lig ve Süper Lig Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

İnönü Üniversitesi 50. Yaşını Kutluyor

Başkan Er, Erdoğan'a Zirai Don Hasarını Anlattı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Bakan: Malatya'nın Afet bölgesi ilan edilmesini istedik

Tüfenkci: Kayısımızın Tamamı Zarar Gördü

Ölmeztoprak: Tüm zirai don mağdurlarının sözcüsü olduk

Malatyalı firma Vesta A.Ş., İngiliz gıda devini satın aldı

Don Hasarından Sonra Yapılması Gereken İşlemler

MTÜ: Don zararının belirlenmesi için beklemek gerekiyor

İnönü Üniversitesinde Rektörler Paneli

Ölmeztoprak: Bakanlık'ta Zirai Don Toplantısı Yapılacak

Kocaelispor – Yeni Malatyaspor: 7-1

Başkan Er: Üreticilerin zararları imkânlar ölçüsünde karşılanacak

Yeşilyurt Belediye Meclisi 'Güçlendirme'yi Görüştü

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonu

Malatya'da Etil Alkol ve Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Ak Oğuz Kışlasına Bin 740 Konut Yapılacak

'Şampiyon Kim?' Bilgi Yarışması Başladı

Malatya'dan 59 Bin 976 Yolcu Uçtu

Ağbaba: Zirai Don Nedeniyle Meclise Araştırması İsteyeceğiz

İnönü Üniversitesinde 'İnönü Ailesi' Söyleşisi Yapılacak
