Keskin: Kurbanı marketlerde değil, besiciden alın
Ekonomi, 23 Haziran 2022 02:47Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı öncesi Malatya Canlı Hayvan Pazarında besici esnaflar ile üreticileri ziyaret ederek, burada vatandaşlara, “Kurbanlıklarınızı marketlerden değil, bu ülkenin gerçek üreticisi olan köylüden ve hayvan yetiştiricisinden alın” çağrısında bulundu.

Aynı zamanda Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim kurulu Üyesi de olan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, beraberinde Malatya Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Yusuf Küçer ile birlikte Malatya Canlı Hayvan Pazarında besici esnaflar ve hayvan yetiştiricileriyle bir araya geldi.
Keskin, son dönemdeki ekonomik gelişmelerin toplumdaki tüm kesimler gibi hayvan yetiştiricilerini de büyük oranda olumsuz etkilediğini belirterek, “Allah ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmasın, bu zorluğu hep birlikte aşacağız. Başka gideceğimiz bir ülkemiz yoktur” dedi.
Keskin, “Türkiye’nin şu anda en büyük sorunu ve sıkıntısı üretimdir. Köylü ve çiftçi, ürettiğini ve yetiştirdiğini gerçek değerinde satamazsa, üretim durur. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Köylümüz, yetiştiricimiz aylardır kurbanlık besliyor. Ancak ne yazık ki, besisi olmayan, hayvan yetiştirmeyen, çile çekmeyen marketler Kurban Bayramı’nı alışveriş fırsatına dönüştürüyor. Marketler, kurban satışı yapmayı bırakmalıdır. Marketler kurbandan elini çeksin. Market kurban satar mı? Faizle kurban alınır mı? Faizle kurban kesilir mi? Hükümetimiz bu konuda mutlaka gereken önlemi almalı, çiftçiyi, köylüyü, yetiştiriciyi desteklemelidir.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan pahalılığa dur demesini beklediklerini belirten Keskin, “Sayın Cumhurbaşkanımız bütün sektörleri olumsuz etkileyen akaryakıt fiyatlarındaki yükselişe dur demesi lazım.” dedi.
Hayvan yetiştiriciliği konusunda yanlış uygulamaların yapıldığını belirten Keskin, “Hayvan yetiştiriciliğinin artması için bu işi yapanlara destek verilmeli. Köylüye, çiftçiye, yetiştiriciye destek verilmeli. Ne yazık ki hayatında besiye girmemiş olan büyük şirket sahipleri hayvancılık desteği aldı. Böyle olursa hayvancılık biter” ifadelerini kaydetti.
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, yetiştiricilerin Canlı Hayvan Pazarı girişin de alınan ücretlerin düşürülmesi talebini Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı arayarak iletirken, mezbahaneler de dişi büyükbaş hayvanların gebelikle ilgili muayene ücreti almalarına karşın, hayvanların muayene edilmediği ve gebe ineklerin kesiminin yapıldığı konusundaki şikayeti de Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit’i arayarak sorunu iletti.
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, “Her Kurban Bayramı sonrasında vatandaşlarımız etlerini kıyma çektiriyorlar. Bu durumu da marketler gibi fırsata çevirenler ve halkın sağlığını tehlikeye atanlar var. Sokak ortasında, kaldırımda kıyma çekimi yapılamaz. Vatandaşlarımız etlerini kasap esnafına götürerek burada sağlıklı ve hijyenik ortamda kıymayı çektirmeli. Tüm kurumlarımızı bu konuda gereken denetimi yapmaya davet ediyorum.” diye konuştu.
Ekonomi, 23 Haziran 2022 02:47
Yorumlar (0)

İnek Pınarı Erken Coştu

İYİ Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Hekimhanlılar Ankara'da Bayramlaştı

Dilek'in Kanalizasyonu İçin 130 Dönüm İstimlak Kararı

Yıldız: 'Toplum Olarak Huzurlu Bayramlara Hasret Kaldık'

Malatya'da İlk Kez Bir Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Hekimhan Belediyesi Evi Yanan Vatandaşa Evini Yapacak

Malatya’da 10 yıla hükümlü firari yakalandı

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti
