Temizlik İşçisi Bulduğu Cüzdanı Sahibine Teslim Etti
Yaşam, 23 Temmuz 2022 14:54Battalgazi Belediyesi’nde çalışan temizlik görevlisi Serkan Çelebi (34), temizlik yaptığı esnada içerisinde para ve kredi kartları bulunan cüzdanı bularak sahibine teslim etti.

Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan Serkan Çelebi isimli temizlik görevlisi, Şire Pazarı’nın bulunduğu Yenihamam Mahallesinde sabahın erken saatlerinde temizlik yaparken kaldırımda cüzdan buldu. Cüzdanda bir miktar para ve kredi kartları olduğunu gören Çelebi, durumu amirine bildirdi. Kredi kartları ve kimlik kartından yola çıkan belediye görevlileri, cüzdanın seyyar satıcılık yapan 61 yaşındaki Bekir Topal’a ait olduğunu belirledi. Cüzdanın sahibi Bekir Topal’a ulaşan Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, cüzdanını kaybeden vatandaşın cüzdanını alması için Battalgazi Belediyesi’ne davet etti. Kaybettiği cüzdanını teslim almak için Belediye’ye gelen Topal, örnek bir davranış gösteren temizlik görevlisi ve ilgili birim müdürüne teşekkürlerini iletti.
Bulduğu cüzdanın seyyar satıcı sahibi Topal’a ulaştırmanın mutluluğunu yaşayan Serkan Çelebi, “Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli personelim ve temizlik yaptığım esnada yerde bir yelek gördüm. Yeleği çöpe koyacağım esnada ağır geldi ve cebinde cüzdan olduğunu fark ettim. İçerisinde bir miktar para ve kredi kartlarının olduğunu gördüğüm dakika vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Durumu amirlerime bildirdim ve Zabıta Müdürlüğümüze cüzdanı tutanakla teslim ettim. Helali zaten Battalgazi Belediyemizde kazanıyoruz, harama hiç gerek yok.”
SEYYAR SATICI BEKİR AMCA, BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI
Cüzdanını kaybeden Bekir Topal, temizlik görevlisi personelin topluma örnek olacak bir davranışa imza attığını belirterek, “Emekliliğim yok, 50 yıldır hayatımı seyyar satıcılık yaparak para kazanıyorum. Seyyar satıcılık yapmak ayıp değil, ben helalimle para kazanıyorum. Cüzdanımı kaybetmişim ve inanın hiç farkına varmadım. Battalgazi Belediyesi ekipleri, cüzdanımı bulmuşlar. Cüzdanımın bulunduğuna çok mutlu oldum. Bizler veresiye mal alıp sattıktan sonra ödeme yapıyoruz. Temizlik görevlisi Serkan kardeşime teşekkür ediyorum. Gözlerimi yaşarttı, mutlu etti beni. Allah kendisine razı olsun. Dürüst bir kardeşimizmiş. Dürüstlük budur, doğruluk budur. Keşke herkes böyle dürüst ve doğru olsa. İşte o zaman bizi kimse yıkamaz” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN GÜDER, TELEFONLA ARAYIP TEBRİK ETTİ
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’de, örnek bir davranışa imza atan temizlik görevlisi Serkan Çelebi’yi telefonla arayarak tebrik etti. Örnek bir davranışa imza attığı için personeli kutlayan Başkan Güder, “Kendine, Battalgazi Belediyemize, Anadolu insanına ve Müslüman evladına yakışır bir harekete imza attın. Alnından öpüyorum senin. Bu hareketin beni çok duygulandırdı ve seni tebrik ediyorum. Helal olmayan bir lokmayı kendisine, ailesine ve etrafındakilere yedirmeyen insanlar varken, ülkemiz ilelebet varlığını koruyacaktır” dedi.
Yaşam, 23 Temmuz 2022 14:54
Yorumlar (0)

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti

Hekimhanlılar İftarda Bir Araya Geldi

Malatya'da Sazangillerin Avlanması Yasaklanıyor

AK Parti Pütürge İlçesinde Toplandı

Battalgazi Hasırcı'da Taziye Evi Yapıyor

Keskin: Konteyner Çarşılara Sahip Çıkalım

Boykot Edilen EspressoLab kafeye Destek Ziyareti

Malatya'da Bin 205 İşyeri Denetlendi

Yeşilyurtspor Şampiyonluk Kapısını Araladı
