'Dünya Palyatif Bakım Günü’ etkinliği düzenlendi
Sağlık, 10 Ekim 2022 04:58Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Dünya Palyatif Bakım Günü” dolayısıyla Palyatif Serviste tedavi gören hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanları etkinlikte bir araya geldi.

Hastane yönetiminin katıldığı etkinlikte hasta ve hasta yakınlarına çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Hastanemizde hastanın hayat kalitesinin arttırılmasına yönelik palyatif bakım ile ilgili farkındalığı arttırmak ve bu alanda sunulan hizmetleri desteklemek amacıyla belirlenen “Dünya Palyatif Bakım Günü” hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanları ile birlikte pasta kesilerek kutlandı.
Dünyada Ekim ayının ikinci haftasında Dünya Palyatif Bakım Günü, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Hastanemizde 11 yataklı Palyatif Servisi’nde düzenlenen etkinlikte, hastalar ve hasta yakınlarının bu zorlu süreçte moral ve motivasyon açısından desteklendiğini ve bir aile ortamında her konuda yanlarında olduğunu dile getiren Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Halime AKYÜZ şunları söyledi:
“Bizler Palyatif Servisinde ana amacımız her zaman buradaki önceliğimiz kronik hastalıkları olan hastalarımıza ve tedavi ile tam sınırlandırma olan hastalarımıza daha kaliteli bir hizmet ve eve hazırlık için yaptığımız bir hizmettir. Biz palyatif bakım servisinde hastalar eve gittiği zaman ihtiyacı olan her şey için biz her türlü hizmeti vermeye hazır hale getiririz. Bunun için; beslenmesinin ayarlanması, yara bakım hizmetlerinin ayarlaması ve ağrı kesicilerinin ayarlaması hizmetleridir. Diğer yandan normal kronik hastalıklarıyla ilgili ilaçların ayarlaması ve bunlarla ilgili tüm bakım hizmetlerine ilgili tecrübeli ve hekimlerimiz ve hemşirelerimizle bunların sağlanmasıdır. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak ana amacımız her zaman olduğu gibi kaliteli, düzenli ve hastamıza daha güzel bir hizmet verilmek adına palyatif servisimizde her daim güzelleştirmek amacıyla işler yapmaktayız. Bütün palyatif hastalarımızın palyatif gününü kutluyorum, refakatçilerimizin palyatif gününü kutluyorum”
Geriatri Uzmanı Dr. Duygu ERBAŞ SAÇAR, yaptığı açıklamada, palyatif bakımın Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ’yaşamı tehdit eden kronik hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan tüm sorunlarla karşılaşan hasta ve ailede, ağrı ve diğer sorunların erken tanınması ve giderilmesi; fiziksel, psikolojik, sosyal ve manevi gereksinimlerin karşılanması yolu ile ağrının önlenmesi ve hafiflemesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini getirmenin amaçlandığı bir yaklaşım’ olarak tanımlandığını kaydetti.
Palyatif Bakımda Hasta Birçok Kanaldan Destek Alır
Geriatri Uzmanı Dr. Duygu ERBAŞ SAÇAR, Palyatif bakımda hastaların birçok kanaldan destek aldığını ifade ederek şunları kaydetti: “Hasta ve hasta yakını, güncel durum, hastalık ve olası mevcut semptomlar hakkında ekipten bilgi edinir. Kendi yaşam deneyimleri ve hastalıkla ilgili tepkilerini dile getirir. Hekim palyatif tedavinin temeli olarak fiziksel ağrıları azaltır, semptomlar hakkında ekiple bilgi alışverişi sağlar, ekibi yönetir. Hemşire hasta ve hasta yakını ile yakın iletişimdedir. Hastaya tüm hemşirelik girişimlerinin yanında hastanın tüm bakımıyla ilgilenir. Terapist, psikolog, diyetisyen, gönüllü hasta bakanlarla palyatif hasta bakımı hastane, ev ortamı, bakım evlerinde ekip çalışmasıyla koordineli olarak yapılmaktadır.
11 Yatak kapasiteli Palyatif bakım servisinde Palyatif bakım ile yaşamı tehdit edici hastalıklara eşlik eden, ağrı ve sıkıntı veren belirtilerin kontrolünün yanı sıra hastanın yaşam kalitesinin artırılması ve hasta yakınlarının desteklenmesi de sağlanıyor.
Düzenlenen etkinlik, toplu fotoğraf çelimi ile son buldu.
Sağlık, 10 Ekim 2022 04:58
Yorumlar (0)

İnek Pınarı Erken Coştu

İYİ Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Hekimhanlılar Ankara'da Bayramlaştı

Dilek'in Kanalizasyonu İçin 130 Dönüm İstimlak Kararı

Yıldız: 'Toplum Olarak Huzurlu Bayramlara Hasret Kaldık'

Malatya'da İlk Kez Bir Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Hekimhan Belediyesi Evi Yanan Vatandaşa Evini Yapacak

Malatya’da 10 yıla hükümlü firari yakalandı

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti
