Battalgazi'de Tekstilkent İçin İlk Kazma Vuruldu
, 16 Ekim 2022 02:53Battalgazi Belediyesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü, ilçeye katma değer sağlayarak istihdamı artıracak Tekstilkent Projesi’nde ilk kazma vuruldu.

Hatunsuyu Mahallesi’ne kurulacak olan Tekstilkent projesinde ilk kazma vuruldu. Tekstil altyapısının oluşturulmasında önemli rol oynayacak olan proje kapsamında Malatya Caddesinde bulunan 6 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan fabrikanın yapımı için temel çalışmalarının startını veren Battalgazi Belediyesi, proje ile kadın ve gençlerin istihdama katılmasında öncü rol üstlenecek. Battalgazi’de istihdamı artıracak, ilçeye katma değer sağlayacak projeyle tekstil sektöründe Türkiye'ye yönelen talebin büyük bir bölümü Battalgazi ilçesinden karşılanacak. En az 500 kişiye iş istihdamı sağlamasının yanı sıra Battalgazi’nin bölgede yeniden yükselen yıldızı olmasında da önemli rol oynayacak olan projenin ise 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.
Bu tür yatırımlar ile Medeniyetin Kalbi Battalgazi’nin her geçen gün daha da geliştiğini ve büyüdüğünü belirten Belediye Başkanı Osman Güder, ilçeye katma değer sağlayacak projenin Malatya’ya ve Battalgazi’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Güder, “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, tekstil istihdamı arttığı için bazı ilçelerde bu tür yatırımlara öncelik verilmesi talimatını verdi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde uygulanıyor. Tekstilkent projesi, genç istihdamını hızlı bir şekilde sağlamaya yönelik bir programdır. Battalgazi’mizde de projeyi Hatunsuyu mahallemizde hayata geçiriyoruz. Hatunsuyu bizim için önemli merkezlerden bir tanesidir. Battalgazi bölgemizden organize sanayi bölgesine giden birçok vatandaşlarımız var. Özellikle gençlerin çalıştığı bu sektörde, uzak yerde çalışmaları verimi düşürüyor. Bizde proje ile sektörü bölgemize getiriyoruz. Projemizin temel çalışmalarının startını verdik. Malatya’mıza ve Battalgazi’mize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Yorumlar (0)

Malatya Kar Altında... Yollar Kapandı

MGC'den 50. Yaşına Giren İnönü Üniversitesine Ziyaret

Türk Polis Teşkilatının 180. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Battalgazi Tokluca'nın Yolu Yapılıyor

Sadıkoğlu’ndan kayısı üreticileri için acil destek çağrısı!

Yeşilyurt'ta 'Başkanlarım Yanımda' Toplantıları Devam Ediyor

Turistik Diyarbakır Ekspresi Malatya’ya Geliyor

Yeni Malatyaspor, Bandırmaspor'a 3-1 Mağlup

Malatya'nın 3 İlçesinde Çilek Bahçeleri Kuruldu

Yaren Yolcu’dan Umuda Yolculuk: Kiraz Çiçeği

Malatya'da 2025'!de 78 Milyarlık Yatırım Yapılıyor

Down sendromlu özel bireylerin Hayallerini Gerçekleştirdiler

BATTALGAZİ’DE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Dağ Bisikleti Etap Yarışları sıralama turu ile start aldı

Sadıkoğlu: Yerinde dönüşüm desteği 2,5 Milyona Çıkarılmalı

MASKİ Göller'in İçme Suyu Şebekesini Yeniliyor

Yeşilyurt'un ‘Taziye Evleri’ Projesine Destek Geldi

Fendoğlu: Malatya’da Kayısı Üreticisine Acil Destek Şart

HAYVANLARI KORUMA KURULU TOPLANDI

Büyükşehir'de Encümen ve Komisyon Üyeleri Seçildi

MAGİNDER Göztepe'ye Taziye Evi Yapacak

Yazar Hayati İnanç Battalgazili Gençlerle Buluşuyor

TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Selçuk, flamingoların büyüleyici görüntülerine şahit oluyor

Malatya İpek Yolu Kariyer Fuarı'na Büyük Önem Veriyor

Doğanşehir'de Kaza: 1 Kişi Öldü, 3 Kişi Yaralandı

Malatya Çarşısında Teslimatlar Yıl Sonunda Yapılacak

Kariyer Fuarı Hazırlıkları Toplantısı Yapıldı

Yeşilyurt'ta Encümen ve İhtisas Komisyon Üyeleri Belli Oldu

BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Malatya'da Hırsızlık Yapan Şahıslar Yakalandı

Dr. Vahap Şahin'in Acı Günü

Beylerderesi Göleti Foseptik Çukuruna Döndü

Ağbaba: TFF Malatya Futbolundan Elini Çekmelidir

Yıldız: 'Darp Eden Takım 3 Puanla Ödüllendirilemez'

Meteoroloji Uyardı: Orta Şiddette Don Bekleniyor

Dernek Mahallesi’ne Gençlik Merkezi Yapılıyor

Tekerlekli Basketbol Takımı 1. Lige Yükseldi

MASKİ: Dilek'e Arıtma Tesisi Değil, Kanalizasyon Hattı Yapılıyor
