Büyükşehir, Baro İle Kadın Hakları İçin Protokol İmzaladı
Haber, 05 Aralık 2022 05:25Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Baro Başkanlığı arasında kadın haklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Baro Başkanı Onur Demez tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi bünyesinde kurulan Kadın Danışma Biriminde; Kadın Hakları Konusunda bilgilendirme ve eğitim çalışmalarında Baro Başkanlığı tarafından gönüllü avukatlar da bulundurulacak.
Kadın haklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine dair işbirliği protokol töreninde konuşan Malatya Baro Başkanı Onur Demez, “Bu protokolümüzün içeriği ilimizde bulunan şiddet görmüş kadınların, belediyeye müracaat eden mağdur vatandaşlarımıza Baro olarak avukatlık hizmeti sağlanmasıdır. Bu mağduriyetleri gidermek, toplumda gün geçtikçe boşanma oranlarının artması sebebiyle aile yapısı ve bütünlüğünü korumak adına bu kişilerle ön görüşmeler yaparak, Büyükşehir Belediyemizle imzaladığımız işbirliği protokolü ile aile birliğini sağlama noktasında gayret ve çaba göstereceğiz. Bu konuda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kadın hakları ve kadınlarımızın toplumdaki yerine değinen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kadınlarımızın toplumda hak ettiği yere ulaşması, onların kendi özgür düşüncelerine ve düşünce yapılarına uygun yaşamlarını temin etmek devletimizin temel görevidir. Aile, bizim Türk toplumunda kutsiyeti olan önemli bir değerdir. Son zamanlarda aile kavramının dejenerasyona uğraması ve boşanmaların da çoğalmasıyla karşı karşıya geldik. Bir taraftan kadına şiddet hadisleriyle ilgili avukatlık ve hukuk meseleleriyle uğraşırken, diğer taraftan da aile yuvasının bozulması ve Türk toplumunun temeline dinamit konulmasıyla karşı karşıya geliyoruz. Bu anlamda Baromuzla birlikte Belediyemiz Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız tarafından aile danışmanlık hizmeti birlikte yürütülerek, Türk toplumunda aile yapısının bir temele oturtulması ve bu temel üzerinde yürümesi noktasında gerekli danışmanlık hizmeti verilmektedir. Diğer taraftan da şiddet gören kadınlarımızla ilgili Baro ile ortak çalışma içerisindeyiz. İnşallah aile danışmanlık hizmetimizin yanında önümüzdeki süreçte de hukuki destek noktasındaki çalışmalarımız da protokole dönüştü. Bizim bu noktadaki temennimiz inşallah bu durumlara ihtiyaç olmaması yönündedir. Buradaki amaç bu sürecin hukuki boyuta ulaşmadan ailenin bütünlüğünün muhafaza edilmesidir. Bu işbirliği protokolünün Baro Başkanlığımıza, Belediyemize ve Malatya’da yaşayan bütün kadınlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor ve bu tür durumlara ihtiyaç kalmadan aile huzurunun daim olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların arından Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Barosu arasında kadın haklarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandı.
Haber, 05 Aralık 2022 05:25
Yorumlar (0)

İnek Pınarı Erken Coştu

İYİ Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Hekimhanlılar Ankara'da Bayramlaştı

Dilek'in Kanalizasyonu İçin 130 Dönüm İstimlak Kararı

Yıldız: 'Toplum Olarak Huzurlu Bayramlara Hasret Kaldık'

Malatya'da İlk Kez Bir Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Hekimhan Belediyesi Evi Yanan Vatandaşa Evini Yapacak

Malatya’da 10 yıla hükümlü firari yakalandı

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti
