Yazıhan OSB'de 125 Liradan Arsa Tahsisi Yapılacak
Haber, 20 Aralık 2022 08:31Yazıhan'da yeni kurulacak Tarıma dayalı Organize Sanayi Bölgesinde metrekaresi 125 liradan arsa tahsisi yapılması kararlaştırıldı.

Yazıhan İlçesi Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı Düzenlendi.
Yazıhan İlçesi Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı Yazıhan Kaymakamlığı Ş. Er. Eyüp Hacıoğlu toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya; Vali Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ve üyeler katıldı.
Toplantıda;
- Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesine ait altyapı ve elektrik dağıtım şebekesi işine ait ihale, sözleşme ve yer teslimi yapılan ve yüklenici firma tarafından 21.11.2022 tarihinde başlanan çalışmalarda gelinen son durum ile ilgili, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapıldı.
- İşletme parselleri ile ilgili talep toplama ve arsa tahsislerinin yapılması ile ilgili izlenecek yolun belirlenmesi konuları görüşüldü.
Bu kapsamda Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas ( Besi) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetince alınan karar neticesinde;
- Organize Sanayi Bölgesi arsa tahsisi için belirlenen parsel metrekare birim maliyeti 125 TL olarak belirlendi.
- Ayrıca 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle ön tahsislerin başlayacağı ve belirlenen miktarın defaten ödeneceği hususu da karara bağlandı.
Hayata geçirilecek olan Yazıhan Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesinde;
- Hayvancılık sektörüne yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin önü açılacak ve yatırımcılar yatırım yaptıkları sektörü daha iyi analiz edebileceklerdir.
- Uygun ırklar kullanılarak ilimizin kırmızı et üretim kapasitesi artırılacaktır.
- Organize Sanayi Bölgesinde mesleki eğitim almış konusunda uzman kişiler görev alacağından sağlıklı, kaliteli ve kontrollü üretim gerçekleştirilecektir.
- İlimizde sulamaya açılacak alanlarla birlikte kaliteli kaba yem bitkileri yetiştirilmesine imkân tanıyacaktır.
- Malatya ilimizde ve bölgemizde önemli miktarlarda yapılacak hayvansal ve bitkisel üretim ekonomiye katma değer sağlayacaktır.
- Kurulacak biyogaz tesisi ile işletmenin enerji ihtiyacı karşılanacak ve biyogaz tesisinde çıkan fermente olmuş çiftlik gübresinin bitkisel üretimde kullanılması bitkisel üretimde verim artışını olumlu yönde etkileyecektir.
- 16 bin 750 adet hayvan kapasiteli 99 besi işletmesinin yanı sıra bir adet 150 baş hayvan kapasiteli et kombinesi, bir adet soğuk hava deposu ve 3 adet toplamda 5 mw. güce sahip olacak biyogaz tesisi, 1 adet yem fabrikası bulunacak ve toplamda 600 kişilik istihdam sağlanacaktır.
Haber, 20 Aralık 2022 08:31
Yorumlar (0)

Yeşilyurtspor: Siverek Takımlara Şiddet Uyguluyor

CHP Ekrem İmamoğlu için İmza Kampanyası Başlattı

Malatya İnönü Üniversitesi 50 Yaşında

Yeni Malatyaspor Farklı Mağlup Oldu: 5-0

Bakan: Malatya'da sorumluluğun hakkını vermek zorundayız

Malatya'da Ağır Hasarlı Binada Kendini Astı

Malatya'da Ekmeğe Zam: Pide 12,5 TL Oldu

Arguvan'da Turna Kuşları Görüldü

Malatyalı İş Adamı Osman Özpulat ONS TV'yi Kurdu

Doğanşehir deki Kaza da 5 Kişi Yaralandı

Topsöğüt’te 2.5 Km. İmar Yolu Açılıyor

Anahtar Parti Malatya'da Bayramlaştı

GELİNCİKTEPE KADIN YAŞAM MERKEZİ AÇILIYOR

İnek Pınarı Erken Coştu

İYİ Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Hekimhanlılar Ankara'da Bayramlaştı

Dilek'in Kanalizasyonu İçin 130 Dönüm İstimlak Kararı

Yıldız: 'Toplum Olarak Huzurlu Bayramlara Hasret Kaldık'

Malatya'da İlk Kez Bir Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Hekimhan Belediyesi Evi Yanan Vatandaşa Evini Yapacak

Malatya’da 10 yıla hükümlü firari yakalandı

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR
