GÜRKAN, İKİZCE’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
Haber, 23 Ağustos 2023 04:17MASKİ Genel Müdürlüğü, Yeşilyurt İlçesi İkizce Mahallesi sınırları içinde yer alan Turgut Özal Üniversitesi’nin yeni yerleşkesinde yapılan geçici ve kalıcı barınma merkezlerinin kanalizasyon kolektör hattı ve terfi hattı çalışmalarına başladı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, Turgut Özal Üniversitesi’nin İkizce Mahallesi sınırları içinde bulunan yeni yerleşkesinde kurulan geçici ve kalıcı barınma merkezlerinin kanalizasyon kolektör hattı ile terfi merkezinin yapımı devam ettiğini aktararak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda MASKİ Genel Müdürlüğü olarak gece-gündüz mesai mefhumu gözetmeden sahada olduklarını dile getirdi. Mert, “Havaalanı Kavşağı’nda hem üniversite, hem de prefabrik evlerin ve konteyner kentlerin alt yapısını ve kanalizasyonunu buradan alıp yaklaşık, 2.5 kilometrelik hatla beraber Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir hat yapıyoruz. En zor kısımdayız. 700’lük bir yatay geçiş olacak. Elle kazarak gidiyoruz. Tünel sistemi murşla yapılan çapraz bir sistem. Yaklaşık 150 metrelik kısmı böyle geçtik. Buradaki çalışmayı kısa bir süre içinde bitireceğiz. Sadece zor olan kısımdaki 150 metre uzunluğundaki bölgeyi 1 ayda geçtik. Zor bir çalışma oldu. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak her yerde, her yolda, her bölgede her ilçede çalışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir su problemimiz yoktur. Sadece noktasal tıkanıklar var. Depremin zor şartlarında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın MASKİ’ye verdiği desteklerle bütün ilçelerde 15-20 ekibimiz çalışıyor. Çalışma yoğunluğumuz kesintiye uğramadan devam ediyor. MASKİ olarak körleme noktasında da çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.
BAŞKAN GÜRKAN: 22 BİN KM ALTYAPI YAPTIK
Depremden sonra MASKİ’nin gece gündüz demeden çalıştığını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, geçen zaman zarfından 22 bin km altyapı inşa ettiklerini kaydetti. Başkan Gürkan, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz şahsında bütün MASKİ personelini canı gönülden kutluyorum. 6 Şubat depremiyle birlikte gece gündüz Cumartesi-Pazar, kar kış, tipi demeden günün 24 saati, haftanın 7 günü çalışma esasına dayalı yoğun bir çalışma sergileniyor. Bir taraftan konteyner kentler altına, 22 bin kilometre altını çizerek söylüyorum 22 bin kilometre alt yapı yapıldı. Bir 22 bin kilometre de mevcut hatların arızaların giderilmesi, yeni hatlar depremden etkilenmiş hatların önüne geçilmesi, ayrıca su depolarının yıkılmış olması zarar ziyan görmesi bir tarafta da o çalışmalar yapılıyor. Şuanda da MASKİ’de 100’ün üzerinde ekip Malatya’nın dört bir yanında şehrimizin her ferdine, her hanesine su götürmek, alt yapısını götürmek için büyük gayret gösteriliyor. Burada şunun altını çizerek söylemek istiyorum. 22 bin kilometre konteyner alt yapıları belki absürt şekilde değerlendirilebilir. Bir konteyner kentin 60 kilometre su şebekesi var, 60 kilometre kanalizasyon şebekesi var, 60 kilometre drenaj şebekesi var, 60 kilometre elektrik şebekesi var ve 60 kilometre asfaltı var. 5 ile 60’ı çarptığımız zaman örnek Teknokent 300 kilometre eder. 73 konteyner kent dediğimiz zaman 22 bin kilometre sadece konteyner kentlere yapılan alt yapıdır. Çadır kentler ve diğer vatandaşlarımızın alt yapıları hariç. Burada da hakikaten iğne ile kuyu kazar gibi trafiği aksatmadan intikaya uğratmadan 700’lük kayalar delinerek karşı tarafa 700’lük boruları geçirecekler. Burada kurulan kalıcı konutlarla ilgili üniversite ikinci kampüsü ile ilgili okuyacak öğrencilerin atık sularının buradan alınıp arıtmaya bağlanması noktasındaki çalışmaları evler yapılmadan MASKİ ön tedbir olarak şimdiden çalışmaları başlattı. Bu anlamda bütün MASKİ personeline teşekkür ediyorum. Bu iğne ile kuyu kazan bütün personelimi yürekten kutluyorum, onları tebrik ediyorum ve Malatya halkı adına da bunlara minnet duyuyorum, Allah hayırlı etsin diyorum” diye konuşta.
Haber, 23 Ağustos 2023 04:17
Yorumlar (0)

İnek Pınarı Erken Coştu

İYİ Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Hekimhanlılar Ankara'da Bayramlaştı

Dilek'in Kanalizasyonu İçin 130 Dönüm İstimlak Kararı

Yıldız: 'Toplum Olarak Huzurlu Bayramlara Hasret Kaldık'

Malatya'da İlk Kez Bir Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

Hekimhan Belediyesi Evi Yanan Vatandaşa Evini Yapacak

Malatya’da 10 yıla hükümlü firari yakalandı

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti
