MALATYA İÇMESUYU ANA İSALE HATTI YENİLENİYOR
Haber, 25 Ağustos 2023 14:33Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yoğun girişimleri sonucunda Malatya’ya içme suyu sağlayan Gündüzbey Kaptaj tesisi yeni ana isale hattı 1. etap yapım çalışmaları başladı. Proje, Maski Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda ve Devlet Su İşleri (DSİ) 92. Şube Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

Malatya İçme suyu Ana İsale Hattı 1. kısım yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “DSİ Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda Malatya’nın gelecek yüz yılını inşa edeceğimiz bu projemize başladık” dedi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt İlçesi Konak Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak olan 20 bin tonluk ana dağıtım deposuna kadar yapılacak olan 8 bin 500 metrelik içme suyu ana isale hattı çalışmalarını yerinde inceledi.
Çalışmanın aşaması hakkında bilgiler veren yüklenici firma Şantiye Şefi Engin Güler, “Pınarbaşı kaptajından aldığımız suyu, Konak’ ta inşa edeceğimiz su deposuna aktarmak için isale hattı çalışmalarına başladık. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, Konak Mahallesi sınırları içine yapılacak olan 20 bin tonluk içme suyu deposuna kadar olan 1. etap çalışmalarının başladığını belirterek, hattın 1600’lük Düktil çelik boruların kullanılarak yapılacağını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yoğun çalışmaları ve girişimleri neticesinde bu yatırımın Malatya’ya geldiğini söyleyen Mert, iş bitiminde yatırım maliyetinin 1.5 milyar TL. olacağını belirtti. Mert, “Malatya’mızın yeni bir dönüm noktası için çalışmalarımıza başladık. Buradaki eski çelik hatlarımız miadını doldurmuştu. Kullanım ömrünü tamamlamış olan bu hatta depremlerde birlikte birkaç yerde patlamalar yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın DSİ Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda Malatya’nın gelecek yüz yılını inşa edeceğimiz bu projemize başladık. Yaklaşık 40 kilometrelik bu isale hattı ile eskimiş isale hattını baştan yenileyeceğiz. Bu projemiz ile aynı zamanda bölgedeki kayıp kaçak oranında en aza indireceğiz. Malatya için çok önem arz eden bu projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyor, bizlere her zaman destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkürler ediyorum” şeklinde konuştu.
BAŞKAN GÜRKAN: “GELECEK YÜZYILA DA HİZMET EDECEK”
Gündüzbey Kaptaj Tesisi ana isale hattının 1980’li yıllarda yapıldığını hatırlatan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, mevcut hattın kullanım ömrünü tamamladığını söyledi. Yenilenecek olan hat ile birlikte fiziki kayıp-kaçak suların önüne geçileceğinin altını çizen Başkan Gürkan, “Yer teslimi yapılan ana isale hattının değişmesiyle ilgili yapılan çalışmaları yerinde incelemek için buradayız. Kaptajımız bin 200 rakımlı bir yükseklikte. Bin 50 metre yükseklikte olan bulunduğumuz bölgede 20 bin tonluk su deposu yapılıp, HES kurulup elektrik üretimi de sağlanacak. Böylece hem vatandaşımıza su temini sağlayıp hem de elektrik üretimi yapacağımız bir depo inşa ediyoruz. Mevcut ana isale hattı 1980’lerde yapılmış çok eski bir hat olup kullanım ömrünü tamamlamıştı.
Su kayıp kaçakları fazla olan bu hatta depremle beraber arızalar da artmıştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Strateji Başkanımız, Tarım ve Orman Bakanımız ve DSİ Genel Müdürümüz ile yapmış olduğumuz görüşmelerde burada yaklaşık 1 buçuk - 2 milyar lira civarında bir yatırım planlandı. Bu planlanan yatırımın yaklaşık 300 milyonluk kısmı ihale edildi. 1600’lük borularla, bin 200 rakımlı kaptajdan, suların bin 50 rakımlı depoya getirilmesi için hat inşa ediliyor. Buradan da Malatya’mıza su temini sağlanacak inşallah. Yenilediğimiz ana isale hattımız ile su kayıp kaçaklarını önleyerek, Malatya’mızın gelecek yüz yılına hizmet edecek bir çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımıza, DSİ Genel Müdürümüze, milletvekillerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarımızın Malatyalı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Haber, 25 Ağustos 2023 14:33
Yorumlar (0)

Ölmeztoprak'tan Bayram'da Hastalara Ziyaret

Barınma sorunu derinleşiyor: Kira artışına çözüm bekleyen öğrenciler çaresiz

Yoksulluğun gelecek karartan yükünü kız çocukları çekiyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin görünmeyen hali: Dijital şiddet

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak hayatını kaybetti

AĞBABA: Türkiye ekonomisine vurulmuş bir darbedir

AK Parti Bayramlaşma Töreni Düzenledi

Başkan Geçit: Bayramlar, Birlik ve Beraberliğimizin Simgesidir

Malatya Protokolü Bayram'da Bir Araya Geldi

Hekimhan Belediyesi Karayolunu Ağaçlandırıyor

Beş Parasız Yeni Malatyaspor Mağlup: 0-2

Ağbaba: Dostluğun yaygınlaştığı, bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz

TÜRKİYE-DANİMARKA MİLLİ MAÇI MALATYA’DA OYNANACAK

Malatya'da Bir Kamyon Makaron Ele Geçirildi

Ölmeztoprak: Bayramlar, bizi biz yapan değerlerin yeniden hatırlandığı günlerdir

Bakan: Sağduyu, aklıselim ve sabırla hareket edeceğiz

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NDEN TEMİZLİK VE DENETİM

MASKİ İÇMESUYU TESİSLERİNİ YENİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Malatya’da İmamoğlu’na destek mitingi düzenlendi

Milletvekili Ağbaba, Malatya'ya Hızlı Treni Sordu...

1. Yılında En Başarılı Belediye Başkanları

1. Yılında Başarı Oranı En Yüksek İlçe Belediye Başkanları

Doğanşehir deki Kazada 3 Kişi Yaralandı

Malatya Polis Evinde İlk İftar Verildi

Malatya Valiliği Alınan Bayram Tedbirlerini Açıkladı

Uluslararası Sıfır Atık Günü Etkinliği Düzenlendi

Abdulvahap Gazi Türbesi Etrafına Ağaç Dikildi

Vali Eşi Yavuz, MİAD Çocuk Evlerini Ziyaret Etti

Yazıhan'da Nevruz Bayramı Kutlandı

Şampiyon Kuaför Demrezede Çocukları Tıraş Etti

Hekimhanlılar İftarda Bir Araya Geldi

Malatya'da Sazangillerin Avlanması Yasaklanıyor

AK Parti Pütürge İlçesinde Toplandı

Battalgazi Hasırcı'da Taziye Evi Yapıyor

Keskin: Konteyner Çarşılara Sahip Çıkalım

Boykot Edilen EspressoLab kafeye Destek Ziyareti

Malatya'da Bin 205 İşyeri Denetlendi

Yeşilyurtspor Şampiyonluk Kapısını Araladı
