Fikri Demirtaş
[email protected]

Hüseyin Doğan Dede 39.Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

25 Mayıs 2022 15:19

Hüseyin Doğan Dede’nin Hakk’a Yürüyüşünün 39. Yıl Dönümü Anma Töreni

 

Alevilikte“Yol Birdir” sürek binbirdir. Onun için “Yol, cümleden Uludur” 

 

      Malatya - Yeşilyurt ilçesi Kırlangıç Mahallesi'nde ( köyü)Alevi Dedesi merhum Hüseyin Doğan'ın türbesinin ve evinin bulunduğu alanda anma programı gerçekleştirildi.

 

                                               Fikri  Demirtaş, etkinlik alanından.

      Programın başından bitimine kadar yol boyunca Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı dikkat çekiyordu. Tören alanına asılan pankartlar .

 

Atatürk, Hz. Ali, Hacı Bektaş Veli ve Hüseyin Doğan Dedeni bez portreleri yanı sıra 

" Hüseyin Doğan dedeyi saygıyla anıyoruz. Dede aziz ( Apaziz )Koruma ve Güzelleştirmek Derneği",

   

"Haksızlık önünde eğilen 

Hakkını da şerefimizle kaybeder. Hz. Ali/ Cem Vakfı"

"Malatya Alevileri eşit yurttaşlık platformu" yazılı  afişler asılmıştı.

 

         Bu yıl 39.’sı düzenlenen Hüseyin Doğan Dede anma programına, Malatya Valisi Hulusi Şahin, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Mesleki Kuruluş Başkanları, Kamu Yararına Çalışan bazı Dernek Başkanları ve  vatandaş topluluğu katıldı. 

 

Malatya İl dışından Cem Vakfı Sivas şubesi, Cem Vakfı İstanbul Şubesi otobüslerle gelmişlerdi. Etkinliğe  gelen canlardan edindiğim bilgiye göre Balyan aşiretinden ve yakın çevre köylerden katılımın çok az olduğunu söylediler.  Bazı sivil Toplum örgütleri nin yanı sıra bazı   Alevi Dernek ve Vakıfların da bu etkinliğe katılmamaları dikkat çekiciydi.

 

     Malatya Cem Vakfı Şubesi Başkanı Eşref Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Hulusi Şahinin  selamlama konuşmaları yaptılar.

                                                        Malatya Valisi Hulusi Şahin

       Vali Şahin,  “ Bizim, milli kültürümüzün, varlığımızın, kimliğimizin ta Orta Asya'dan, Horasan'dan Anadolu'ya akışının, o zincirin temel taşıyıcısı Alevi-Bektaşi kültürüdür.
Eğer bugün bir Türk Devleti'nden, bugün bir Türkiye Cumhuriyeti'nden,  bugün bir Türkçe'den, eğer bugün bu güzel deyişlerden, bu güzel kültürden bahsedebiliyorsak işte o zincirin yılmaz savunucusu olan Alevi Bektaşi Dervişlerimizin, Mürşidi Kamillerimizin ta Orta Asya'dan bir elinde Kur'an bir elinde kılıç ile beraber belki sırtında da sazla beraber, bağlama ile beraber Balkanlar'a hatta ve hatta Viyana önlerine kadar bu kültürü taşıyan bu büyük insanlara borçluyuz. Eğer bugün biz bir şey isek onlar sayesindeyiz. 
Eşref Dedeye ve tüm organizasyona teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.   

    Konuşmalarının ardından Hüseyin Doğan Dedenin kız torunu , Zakir Ali Doğan Hilan'lı, Zafer Takmaz( Hekimhan Başkavaklı- Mıheil)tarafından deyişler, gülbenkler, nefesler okundu. Adıyaman Semah ekibi, Ali Kapısı (Muhsin Topal Cengiz Dede)Semah ekibi kısa bir gösteri yaptı.

 

Adıyaman Semah Ekibi 

"Aşk ile gerçeğin demine devranına Hü.."

                                            Malatya Ali Kapısı Cem Evi Semah Ekibi

                       "Başım açık yalın ayak yürürüm, sen merhamet eyle dertli balım hey."

 

    Etkinliğe  gelenlere  Paşaköşkünde Mehmet Ustanın işletmesinde  hazırlanan lokmalar ( etli bulgur pilavı, salata, ayran ve tatlı)lokma  canlara sunuldu... Önceki yıllarda lokma türbenin olduğu yerde kurulan kazanlarda yapılıyormuş. Bu sene lokma bir yemek firmasına verilerek yapılmış.

 

                 Lokma duasını Sivas'tan gelen Dede tepsi içinde gelen lokma üzerinde yaptı.

 

   Protokole ayrı çadır içinde masalar üzerine lokma servisi yapılırken, Vatandaşlara ayrı bir yerde servis tabaklarında lokma verildi. Canlar taşların üzerinde, ağaçların altında yerlerde oturarak lokmalarını yediler. Bu bence ( protokol, vatandaş ayrımı) Böylesi bir Alevi inanç merkezinde olmaması gereken bir uygulamayı. Çünkü Alevi ritüeline göre canlar eşittir.  Canlar arasında ayrım yapılmaz.  Bütün canlara bir nazardan bakılır. Organizasyon eksikliği göze çarpıyordu.

 

      Lokmadan sonra protokoldekiler Hüseyin Doğan Dedenin türbesine giderek kabri başında "Fatiha" okudular. Canlar ise türbeye  niyaz ettiler. (Niyaz tarihte katledilmiş Alevi inanç önderlerinin ismi geçtiğinde, ya da büyük Alevi ozanlarının adı geçtiğinde baş parmağımızı öpüp alnımıza götürülerek yapılır. Birçok yörede Alevi canların elini göğsüne koyduktan sonra şehadet parmağını ağzına götürüp öperek yaptığı selamlamaya niyaz denilmektedir."

     Türbenin önünde bugünün anısına protokol toplu fotoğraf çektirdi. 

 

ANADOLU'DA BİR GÖNÜL ERİ: MÜRŞÎD-İ KÂMİL HÜSEYİN DOĞAN DEDE

 

   Hüseyin Doğan Dede; 1902 yılında Elazığ ilimizin merkez köylerinden yeni ismiyle Çatalharman, eski ismiyle Hozik köyüne bağlı Şıhıs mezrasında doğmuştur. Babası Ağuçan (Ağuiçen) Ocağından Seyyîd Doğan Dede’dir. Annesi Şeyh Hasan köyünden Şeyh Ahmet Ocağı Dedelerinden Seyyîd İbrahim Efendi'nin kızı Seyyîde Satı Hatun’dur. Küçük yaşta yetim kalan Ebü’l Vefâ’nın yadigârı Hüseyin Doğan Dede, altı aylık bir zaman aralığında hem annesini hem de babasını kaybetmiş ve Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi Pınarbaşı (Bulam) beldesindeki akrabalarının bakımına alınmıştır. Burada yaklaşık iki yıl çobanlık yapan Hüseyin Doğan Dede’yi talipleri olan Balıyan Aşireti, Malatya’nın Kırlangıç köyüne getirmiş ve kendisine bir ev yaparak, Erzincanlı Kemal Dede’yi bakımıyla görevlendirmişlerdir.

 

   Ancak 8 yaşında hem öksüz hem de yetim kalan Hüseyin Doğan Dede’nin çocukluğu da savaşların gölgesinde geçmiştir. Dede, içinde bulunduğu bu durumu bizlere şöyle aktarmıştır: “8 yaşında yetim kaldım, Malatya’ya geldikten sonra bana özel öğretmen tuttular, 6 ders aldıktan sonra Balkan Savaşı, ardından 1. Dünya Savaşı, onun arkasından da İstiklal Savaşı başladı. Ben ne öğrendiysem, halktan ve diğer büyük Dedelerden öğrendim” demiştir.

   Hüseyin Doğan Dede’yi tanıyanların iyi bildiği bir hususu da burada tekrar belirtmekte yarar görüyorum çünkü ne yetim kalması ne öksüz olması nede çok büyük savaşların gölgesinde geçirilen bir çocukluk hayatı Hüseyin Doğan Dede’nin öğrenme azminin ve Dedelik Kurumunun getirdiği/gerektirdiği o ilim öğrenme âşkını engelleyememiştir. Dede, İbrahim Ethem’in şiirlerini Farsça okuyabilecek kadar Divân Edebiyatına hâkimdir. İslâm tarihi ve hukukunda engin görüşleriyle herkesi etkileyebilmiştir.

   Hüseyin Doğan Dede, 1915’te Arguvan – Mineyik’te toplanmış ve 40'ın üzerinde Seyyîd Ocağının katılmış olduğu Dedeler Kurultayı'nda, henüz 13 yaşında olmasına rağmen Mürşîd-i Kâmil seçilmiş ve eğitilmesi için özel hocalar tutulmuştur. Şûrây-ı Devlet Reisliğinden yani bugün ki adıyla Danıştay’dan emekli Cafer Bey ile Molla Hüseyin Efendi bu özel eğitimi üstlenmişlerdir. Hüseyin Doğan Dede, Alevi-Bektaşi tasavvufunda yetkin birçok Dede'den de dönüşümlü olarak dersler almış ve Arapça - Farsça dillerini, okur-yazar olmak üzere çok iyi öğrenmiştir. Küçük yaşta olmasına rağmen Kurtuluş Savaşında aktif görev almış ve kendine bağlı tüm Alevi-Kızılbaş Seyyîd Ocaklarını harekete geçirmiştir. Özellikle Adana bölgesinin Fransız işgalinden kurtarılmasında da oluşturduğu milis kuvvetleriyle biz zati Milli Mücadeleye güç vermiştir. 

    1946 yılına gelindiğinde ise Hüseyin Doğan Dede, hayatı boyunca, kendi isteği dışında yaptığı tek ve istisnasız bir alana yani siyasete, halktan gelen yoğun baskılara dayanamayarak girmek durumunda kalmıştır. Dede, 1946 yılında gerçekleştirilen Milletvekili seçimlerinde bağımsız aday olmuş ancak seçilecek kadar oy almasına karşın, seçim sisteminin o günkü şartlarından dolayı milletvekilliğini kazanamamıştır. 14 Mayıs 1950’de gerçekleştirilen genel seçimlerde CHP’den Malatya Milletvekili olarak meclise girmiş ve 9. dönemdeki mecliste Malatya’yı temsil etmiştir.

    Dede, 1954 – 1965 yılları arasında aktif siyasetten uzak kalmayı tercih etmiştir. 1965 seçimlerine girildiği dönemde Hüseyin Doğan Dede halktan gelen yoğun istek üzerine tekrar Milletvekili adayı olmuş ve seçildiği 1965 - 1969 yılları arasında bu kez de Adalet Partisi’nde (AP) milletvekilliği görevini yürütmüştür.

   1970’ten sonraki dönemlerde siyaseti tamamen bırakmış ve dönemin olumsuz şartlarından dolayı 1975 yılından sonra yaşadığı şehir olan Malatya’dan İstanbul’a göç etmiştir. İstanbul’a gitmiş olmasına rağmen, vefat ettiği 3 Mayıs 1983 tarihine kadar Malatya’yı sık sık ziyaret etmiş ve talipleriyle olan bağını koparmamayı başarabilmiştir. 3 Mayıs 1983’te Hakk’a yürüyen Hüseyin Doğan Dede’nin nâ’şının Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilmesine karşı çıkan başta Balıyan köyleri olmak üzere Malatya’da ki talipleri, nâ’şı alarak Kırlangıç Köyüne getirmiş ve 6 Mayıs 1983 Cuma günü  nâ’şı buraya defnetmişlerdir...( Cem Vakfı. Alıntı)

 

   Fotoğraf  Galerisi;

"Aşk olsun; Gelin Canlar bir olalım diyene..."

 

 

                                                    Hüseyin Doğan Dedenin Sırlandığı türbe.

                                Hüseyin Doğan Dedenin evi, Cemevi  ve müştemilatı ( eklentileri)

 

                                                      Hüseyin Doğan Dedenin Türbesi

Adıyaman Semah Ekibinden Kadın Canlar ve  Adil Aktaş, Fikri Demirtaş 

Canlar lokma sırasında

 

                                       Ali Kapısı Cem Evi Muhsin Topal Cengiz Dede, ve Süleyman Akkoyun.

 

Cemevi

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Yazarın Diğer Yazıları

IŞIKLAR SÖNMESİN
08 Ocak 2024 15:19

Ali Kapısı Derneği Abdal Musa Birlik Lokması
20 Aralık 2023 15:19

Sazlılar Derneğinde Abdal Musa Lokması
07 Aralık 2023 15:19

Zeynel Abidin Vakfında Abdal Musa Lokması
03 Aralık 2023 15:19

Seyituşağı Köyünde Abdal Musa Birlik Lokması
16 Kasım 2023 15:19

MALATYADA REKLAM TABELACILIĞI
03 Kasım 2023 15:19

Endüstri mirası tescili Tuğla Bacası restorasyonu bekliyor
28 Ekim 2023 15:19

GÜNDÜZBEY- PINARBAŞI KAPTAJ GEZİSİ
17 Ekim 2023 15:19

KABAH ABDAL TÜRBESİ ve GÜRGÜR DEDE TÜRBESİ
10 Ekim 2023 15:19

ELEMENDİK PINARI
02 Ekim 2023 15:19

HEKİMHAN'DA 'TORLAKÇILAR' EKMEKLERİNİ ATEŞ VE KÜLDEN ÇIKARIYOR
09 Eylul 2023 15:19

HEKİMHAN KÖYLÜKÖYÜNDE SARIÇAM ORMANI
29 Ağustos 2023 15:19

BATTALGAZİ'DE ASIRLIK KARA DUT
22 Ağustos 2023 15:19

Zeynel Abidin'de Aşure Lokma Etkinliği
18 Ağustos 2023 15:19

Hekimhan'da Dört Yüz Yılık Ceviz Ağacı
05 Ağustos 2023 15:19

VEFA KONAĞI, DEPREMZEDELERE MESKEN OLDU!
03 Ağustos 2023 15:19

TARİHİ ESERLERE SAYGI
31 Temmuz 2023 15:19

AKÇADAĞ KÖY ENSTİTÜSÜNDE SİNEMA ANILARI
28 Temmuz 2023 15:19

Profesyonel Fotoğrafçı HÜSEYİN KOÇ Son Yolculuğuna Uğurlandı
09 Temmuz 2023 15:19

BİR BOZKIR KÖYÜ GEBELİ / ARAPGİR
09 Temmuz 2023 15:19

Karapınar'da ŞAH -I MERDAN Ziyareti
09 Temmuz 2023 15:19

DOĞANYOL'UN YENİDEN DOĞUŞU
15 Haziran 2023 15:19

GELİNCİK TEPE
07 Haziran 2023 15:19

AKÇADAĞ KÖY ENSTİTÜSÜ 6 ŞUBAT DEPREMİNİN ARDINDAN
27 Mayıs 2023 15:19

ÂŞIK VEYSEL... Sivrialan köyüne yolculuk...
16 Mayıs 2023 15:19

MEMLEKETİM YIKIK VİRANE OLDU
19 Mart 2023 15:19

MALATYA'DA SITMA SAVAŞ VE BABAMIN ANILARI
13 Ocak 2023 15:19

MALATYA SÜMERBANK FABRİKASI İŞÇİSİNİN RÜYASI
28 Kasım 2022 15:19

AKÇADAĞ KÖY ENSTİTÜSÜNÜN ' GARİP' MEZARLIĞINA SAHİP ÇIKILDI
25 Kasım 2022 15:19

ENGÜZEKLİLER CEM EVİNDE ABDAL MUSA - BİRLİK CEMİ
08 Kasım 2022 15:19

ADINI YİTİREN OKUL...Akçadağ Köy Enstitüsü
13 Ekim 2022 15:19

Hekimhan Ballıkaya (Mezirme) Mahallesi
22 Eylul 2022 15:19

HEKİMHAN-GİRMANA 1. KÜLTÜR ŞENLİĞİ
01 Eylul 2022 15:19

RUS PAZARI / BİT PAZARI
20 Ağustos 2022 15:19

MALATYA ÜÇ HORAN KİLİSESİNDE İKİNCİ AYİN
14 Ağustos 2022 15:19

Kiliseden Kültür Merkezine
28 Temmuz 2022 15:19

Aspuzu Bağları: Karadut Ağacı
11 Temmuz 2022 15:19

TEMMUZ SICAĞINDA İKİ KARA GÜN
04 Temmuz 2022 15:19

Fetiye Uzun Hasan Cami
30 Haziran 2022 15:19

Vefalı Malatyalıların Doğanşehir Gezisi
29 Haziran 2022 15:19

Malatya'da Venk Şapeli
29 Haziran 2022 15:19

CHP KÖY ENSTİTÜLERİ MASASI VE PROJELERİ
21 Haziran 2022 15:19

MALATYA'DA UMUMİ TUVALETLER SORUNU
20 Haziran 2022 15:19

SEYYİD AZİZ DEDE(Ape Aziz) ANMA ETKİNLİĞİ
15 Haziran 2022 15:19

MAVİ DEĞİRMEN / Seferihisar - İzmir
15 Haziran 2022 15:19

Bir Gezi Anısı
06 Haziran 2022 15:19

ASPUZU BAĞLARI
06 Haziran 2022 15:19

MALATYA DEMİRYOLU MENFEZİNİN HAZİN SONU
13 Mayıs 2022 15:19

MELİTA
10 Mayıs 2022 15:19

YAZAR ÖZGÜR SİNAN'LA ÇANAKKALE'DE KEYİFLİ BİR RÖPORTAJ
07 Mayıs 2022 15:19

KARAGÜL
30 Nisan 2022 15:19

TARİHİN İZİNDE... Mezar Taşlarından Yapılan Demir Yolu Menfezi
30 Nisan 2022 15:19

NE BAHARLARIMIZ GEÇTİ ÖMÜRDEN
11 Nisan 2022 15:19

MALATYA'DA KAYISI AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI
04 Nisan 2022 15:19

AKÇADAĞ KÖY ENSTİTÜSÜNÜN SAHİPSİZ MEZARLIĞI
01 Nisan 2022 15:19

Akçadağ Köy Enstitüsü 1947 mezunu Öğretmen MUAZZEZ YILMAZ
17 Mart 2022 15:19

ELAZIĞ/ KEBAN- DENİZLİ KÖYÜ KERVANSARAYI
25 Şubat 2022 15:19

Balıkesir'de Tahtakuşlar Köyü
14 Şubat 2022 15:19

GÜLE GÜLE BİLGE İNSAN, İSMAİL KAYGUSUZ...
04 Şubat 2022 15:19

Lütfi Özgünaydın: 'Bir zamanlar Kemaliye'
30 Ocak 2022 15:19

Malatyalı Yazar Necati Güngör beyi İstanbul'da ziyaret
25 Ocak 2022 15:19

KÖY ENSTİTÜLERİNDE KÜTÜPHANELER
24 Ocak 2022 15:19

AKÇADAĞ KÖY ENSTİTÜSÜNDE SİNEMA ANILARI
24 Ocak 2022 15:19

Gazateci Hrant Dink katledildiği yerde anıldı.
24 Ocak 2022 15:19

Geçmişin İzinde DAMASCUS Sergisi
13 Aralık 2021 15:19

DEMİRYOLU KÜÇÜK İSTASYONLARI
03 Aralık 2021 15:19

MALATYA’DA YENİ FiDANCILAR SİTESİ HAZIR
22 Kasım 2021 15:19

Malatya'da Vanlı Hoca: Şeyh Hacı Hamid Hamd-î Vânî El- Malatî (1873 – 1955)
22 Kasım 2021 15:19

Malatya'da Venk Manastır ve Kilisesi
16 Kasım 2021 15:19

Malatya'da 'Venk' Manastır ve Kilisesi
25 Eylul 2021 15:19

ARGUVAN YOLLARINDA
15 Eylul 2021 15:19

HEKİMHANLI SADIK BABA
15 Eylul 2021 15:19

Malatya ERHAÇ Askeri Hava üssü Adı Nereden Geliyor
15 Eylul 2021 15:19

HEKİMHANLI ÂŞIK ESİRİ BABA
08 Eylul 2021 15:19

SÜRYANİ KADİM MOR BARSAUM MANASTIRI / DİLBER KALESİ
24 Ağustos 2021 15:19

ASLANTEPE HÖYÜĞÜ'NÜN UNESCO YOLCULUĞU... Temmuz 31, 2021
03 Ağustos 2021 15:19

Malatya'ya kuşbakışı bakanları şaşırtan dairesel tarlalar
27 Temmuz 2021 15:19

Aşağıbağlar Suflâ Cami (1850) Yeşilyurt/Malatya
26 Temmuz 2021 15:19

MALATYA'DA ROMA ODA MEZARLARI... YİNE TOKİ
26 Temmuz 2021 15:19

Okulun Atatürk Anıtına Saygısızlık
08 Temmuz 2021 15:19

MALATYA CASA ŞEHİTLİĞİNİN KÜNYELİ MAHZUN AĞAÇLARI
08 Temmuz 2021 15:19

ŞEKER FABRİKASININ ALKOL ÜNİTESİ KADERİNE TERK EDİLDİ
05 Temmuz 2021 15:19

AKÇADAĞ KÖY ENSTİTÜSÜ YERLEŞKESİNDEN HÜZÜNLÜ KARELER
28 Haziran 2021 15:19

BİN YILLIK SELÇUKLU KIRK KARDEŞLER MEZARLIĞI İÇLER ACISI HALDE
28 Haziran 2021 15:19

Ulu Camii Sit Alanına 30 yıl önce yapılan okul binası yıkıldı
07 Haziran 2021 15:19

Battalgazi Çolakoğlu Köyü
24 Mayıs 2021 15:19

Malatya’da sebze fidelerini dikme, dönemi başladı
04 Mayıs 2021 15:19

Hurda Depolarının Şehir Dışına Çıkarılması
04 Mayıs 2021 15:19

Malatya'da İlkbahar
14 Nisan 2021 15:19

YOLUM DÜŞTÜ HACI BEKTAŞ'A
05 Nisan 2021 15:19

SANCAKTAR ABDULVAHAP GAZİ TÜRBESİ
18 Mart 2021 15:19

TOPKAPI SARAYI ve CELLAT ÇEŞMESİ
07 Mart 2021 15:19

KARACA AHMET SULTAN TÜRBESİ
07 Mart 2021 15:19

AYASOFYA'YA YOLCULUK.
27 Şubat 2021 15:19

MALATYA ÇINARLI CAMİİ / SURP ASDVADZADZİN Kilisesi
21 Şubat 2021 15:19

ŞAHKULU SULTAN DERGÂHI
07 Şubat 2021 15:19

ZEYNEP- KAMİL HASTANESİ ÖLÜMSÜZ BİR AŞK HİKAYESİ
01 Şubat 2021 15:19

MALATYALI İSMAİL AĞA CAMİİ. HAMAMI, ÇEŞMESİ
30 Ocak 2021 15:19

Koca Vaiz Baba Türbesi
30 Ocak 2021 15:19

TÜRBE VE TABUTDA ÖRTÜ (PÛŞÎDE) KÜLTÜRÜ
28 Aralık 2020 15:19

ŞEYH BEDREDDİN'İN MEZARINI YAPIN
25 Aralık 2020 15:19

UMUMİ TUVALETLER
09 Aralık 2020 15:19

HEKİMHAN, TARİHİ SURP PIRGİÇ KİLİSESİ
03 Aralık 2020 15:19

HEKİMHAN'IN TARİHİ MEZARLIKLARI ve YENİ MEZARLIĞIN HİKAYESİ
29 Kasım 2020 15:19

Hekimhan Hükümet Binası Yangını
26 Kasım 2020 15:19

ARAPGİR'İN KAHVERENGİ YOL LEVHALARI
19 Kasım 2020 15:19

İÇİNDE MEZARLIĞI OLAN OKUL
12 Kasım 2020 15:19

HEKİMHAN DİPSİZ GÖL (SÜLÜK GÖLÜ)
04 Kasım 2020 15:19

Malatya'dan Hatay'a Hafta Sonu Gezisi
28 Ekim 2020 15:19

MALATYA'DA İLYAS TENEKELİ KÖŞK MİNARELİ CAMİ
22 Ekim 2020 15:19

HEKİMHAN CEVİZiNİN HİKAYESİ
16 Ekim 2020 15:19

MALATYA SURP YERRORTUTYUN (Taşhoran ) Kilisenin Yeni Kubbesi.
14 Ekim 2020 15:19

Yüce dağ başında bir garip mezar
11 Ekim 2020 15:19

Hekimhan'ın Tarihi Çeşmeleri Kaderine mi Terk Edildi?
07 Ekim 2020 15:19

Kapatılan Köy okulları kaderine mi terk edildi?
06 Ekim 2020 15:19

DİLEYİCİ ROMANI-Fatma Çağlayan
16 Eylul 2020 15:19

12 EYLÜL KARANLIĞINDA KAYBOLAN BİR NESİL
13 Eylul 2020 15:19

SULTANSUYU HARASINA HİPODROM NEDEN YAPILMIYOR?
25 Temmuz 2020 15:19

MALATYA'DAN ERZİNCAN-BAŞBAĞLAR KÖYÜNE YOLCULUK...
23 Haziran 2020 15:19

Hekimhan-Güzelyurt Ilıca Tıpka Ocağı
19 Haziran 2020 15:19

HEKİMHAN - YAĞCA GEYİK ve DAĞ KEÇİSİ ÜRETİM MERKEZİ
16 Haziran 2020 15:19

FUGACI ABBAS USTA (Abbas Soğukpınar)
15 Haziran 2020 15:19

MALATYA KAYISI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ
22 Mayıs 2020 15:19

Aziz Mor Ahron Kadim Süryani Manastırı (M.S 329)
17 Mayıs 2020 15:19

MALATYA SÜMER İLKOKULU BİNASI YIKILIYOR
11 Mayıs 2020 15:19

IŞIKLAR SÖNMESİN
23 Nisan 2020 15:19

370 YAŞINDA KIZILCIK AĞACI
19 Mart 2020 15:19

MEZAR TAŞLARINDAN YAPILAN DEMİRYOLU KÖPRÜSÜ
18 Mart 2020 15:19

Tüm Yazılar