ALTIN
 3.022,60
DOLAR
 34,3205
STERLİN
44,5531
EURO
 37,4161

Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliği tarafından “6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri Anma Konferansı” düzenlemiş…

Ticaret ve Sanayi Odasının Toplantı salonu tıklım tıklım dolu.

Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan orada…

Yer Bilimci Prof.Dr. Naci Görür alkışlar arasında yerini alıyor.

Prof.Dr. Okan Tüysüz  gelmiş…

TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu gelmiş salonda….

Belediyelerde görevli bazı Yöneticiler gelmişler.

Dernek ve Sivil Toplum kuruluşlarının yöneticileri göze çarpıyor.

Mühendisler, Mimarlar da var.

Duyarlı vatandaşlarda koşa koşa gelmişler…

Deprem konusunda bu güne kadar hiçbir çalışma yapmayan Belediye Başkanlarımız yoklar.

Üst düzey Belediye Yöneticileri de görünmüyor.

Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. İbrahim Gezer’in dışında tek bir Belediye Başkan adayı da salonda yok…

31 Mart’ta görevleri sona erecek Belediye Başkanları haydi diyelim bu toplantının bize ne yararı var diyerek gelmediklerini anlayabiliriz.

Peki Yerel seçimlerde aday olan Başkan adayları neredeler?

Aday adayları nerede kaldılar?

Altyapıdan sorumlu Belediye yöneticileri niye gelmediler?

İlçe Belediye Başkan ve yöneticileri nerede kaldılar.

Siyasi partilerde yoktular…

Türkiye Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan çıktı konuştu:

“Malatya’nın zemini konusunda defalarca uyardık, raporlar yayınladık, ilgilenen kimse olmadı. Şimdi Belediye Başkanları ilgilenmediler, bu deprem göz göre göre geldi. Yıkımlar çok büyük oldu. Bundan sonra işe zeminden başlayarak Bilimle hareket edilmelidir.”

Prof.Dr. Okan Tüysüz konuştu, Malatya’nın faylarını uzun uzun anlattı. Geçtiği yerleri gösterdi. Malatya’nın zemininin Ovaya doğru giderek zayıfladığını bu nedenle sağlam zeminlere yapıların yapılmasını ya da güçlendirilmiş zeminlerde yapılacak yapıların kurallara göre yapılmasını önerdi.

Prof.Dr. Tüysüz “Malatya birinci derece de deprem bölgesi, fayların yoğunlukta olduğu bir bölge. Depremler olmaya devam edecek, ancak Malatya gerekli tedbirlerini almalıdır. Malatya’da iki Üniversite var. Hemen Yer Bilimleri Fakültesini kurarak burada çalışmalara başlayınız. Bilimle birlikte sağlam zeminlerde binalar yapılabilir. Malatya’nın genelinde zemin sorunu var. Malatya Ovasına doğru zemin çok kötü. Bu bölgeye yapılaşmayı yapmayın diye uyarsak da Ovaya doğru yayıldılar. Bu iyi bir durum değil” diye uyarıları hafızalara yerleşti.

Prof. Dr. Naci Görür ise “şimdi Beni Malatya Belediye Başkan adayı olarak görün” diyerek başladığı konuşmasında “31 Mart’ta da seçildim diyelim. Yapacağım ilk iş Depreme neden olan faylar nereden geçiyor diye işe başlarım. Doğu Anadolu Fayı, Kuzey Anadolu Fayı nerede geçiyor ve hangi yıllarda deprem üretmiş ona bakarım. Şehrin zeminine bakarım, binaları ona göre planlarım. İlk işim depreme hazırlık olur. Ondan sonra da depreme dirençli yapılar yaparım” diyerek açıkladı.

Malatya’nın depremselliği tartışılıyor. Kendi alanlarında uzman 3 bilim adamı Malatya konusunda araştırmalarını deneyimlerini anlatıyor.

Malatya’yı yönetecek adaylarımız böyle bir toplantıya katılma gereği dahi duymuyor.

Belediye Başkan adaylarımızın 3 Bilim adamını dinlemelerini hatta özel görüşmeler yaparak bilgilenmelerini çok isterdim.

Onlar dinlemeseler de bizler çok şeyler öğrendik.

Çok sorularımız olacak adaylarımıza…

Malatya’da depreme hazırlık yine önceliğimiz olacak.


Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.