ALTIN
 3.022,60
DOLAR
 34,3205
STERLİN
44,5531
EURO
 37,4161

Malatya'nın bir Çevre yolu üstü olduğu kadar bir de Çevre yolu altı mahallelerimiz vardır.

Çevre yolu üstü mahallelere Belediyeler ve Devletimiz tam 40 yıldır yatırım yapar, Çevre yolu altı mahallelerini de tam 40 yıldır görmezler.

Çevre yolu altı mahallelerimiz Sarıcıoğlu ve Hidayet mahallelerinden başlayarak, Beylerbaşı, Şehit Fevzi, Hanımın Çiftliği,  Taştepe, Melekbaba, Kiltepe,Çarmuzu, Kaynarca diye uzanıp Yeşiltepe'ye kadar uzanır gider.

Doğru dürüst bir İmarı yoktur, ruhsatlı binaları yok denecek kadar azdır.  Bahçeli gecekondular yer alır. Birkaç okul eğitim hizmeti verir. Spor alanları bulunmaz, voleybol oynayacak saha dahi bulunmaz. Tam bir varoş yerleşim yeridir. Şu günlerde de en çok Suriyeli sığınmacı barındıran semtlerimizdir.

Bu bölgede doğup, bu bölgedeki okullarda okuyan biri olarak Çevre yolu altını hep Ankara'nın Çukurambar semtine benzetmişimdir. Bir zamanlar  Çukurambar'da bizim Çevreyolu altı mahallelerimiz gibi bir yerdi. Ankara'da başlatılan kentsel dönüşüm Çukurambar semtini Çankaya ile yarışır hale getirdi.

40 Yıldır yazdık ve çizdik. Çevre Yolu altına el atacak bir babayiğit çıkmaz mı diye?

Bu kadar işi uzatmanın anlamı neydi anlamadım. Seçilenler mi yetersizdi... Hiç düşünmediler mi, bilmiyorum ama olmadı. Çevre yolu altı kaderiyle başbaşa kaldı.

Bir babayiğit de çıkmadı...

Hazırlayacaksın bir İmar Planı vatandaşlarla görüşeceksin, evine ev vereceksin, anlaşarak, yerinde dönüşümü sağlayarak, olacak imar rantını da vatandaşla paylaşarak Çevre yolu altını 3 yılda Çukurambar semtine çevireceksin o kadar. Vatandaş kazanacak, Belediye de kazanıp rahatlayacak, yapılan evler değerlenecek.

Aslında Büyükşehir Beleidye Başkanı Selahattin Gürkan'dan ilk hamlesini Çevre Yolu altına el atarak göstermesini bekliyordum. Çünkü o proje adamıydı, yapsa yapsa Gürkan bunu yapar diyordum. 

Ancak Gürkan'dan beklediğim hamle Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'den geldi.

Çevreyolu altındaki Şehit Fevzi mahallesindeki 110 dönümlük alan "6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında "riskli alan" ilan edilmiş,  bölgelerin harita ve krokileri ile sınır ve koordinatları gösteriliyordu.

Belki 110 dönümlük alan Çevre yolu altı için çok yetersiz görünse de Kentsel Dönüşüme başlamak açısından iyi bir başlangıçtır.

Önce böyle bir karar aldıkları için Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Osman Güder'e ve bölgenin çocuğu olan AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve tüm Battalgazi Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum.

Çevre yolu altını Çukurambar yapmak için iyi bir başlangıç yaptınız.

Sizleri öncelikle kutluyoruz.

Şehit Fevzi mahallesine öyle bir proje uygulamalısınız ki, orayı gören diğer mahallelerde "bizde istiyoruz" desin…

Aman şu çok katlı binalara yer vermeyin… Yeşili olsun… Okulu, Spor Alanı, Parkı, Yürüyüş yolları olsun. Sosyal tesisleri olsun.

Şehit Fevzi'nin tamamında kentsel dönüşüme geçin. Beylerbaşı, Sarıcıoğlu, Hidayet, Melekbaba, Taştepe, Kiltepe, Çarmuzu, Kaynarca kentsel dönüşümle kendine gelsin.

Çevre yolu altının makus talihini siz değiştirin.

Korkmayın el atın emin olun pişman olmayacaksınız. Hatta niye biz bu işe çok önceden başlamadık diye de üzüleceksiniz.

Kentsel dönüşüm depremle yıkılacak binaları da yenileme fırsatıdır. Bu fırsatı da hemen değerlendirin. Riskli alan bölgelerini Şehit Fevzi'de olduğu gibi bir an çıkartın.

Ve Allah için… Şu sadece haber olsun diye… Saçma sapan ziyaret ve açıklamalara bir son verin görevinize odaklanın.

Malatya'da depremin ardından 5 bin konut boşaltıldı, çok sayıda binaya yıkım kararı verildi. Hala binalar yıkılmadığı gibi yıkılanın yerine bir kazma dahi vurulmadığını da lütfen görünüz. İnsanlar evlerinden oldu kiralık evlere taşındılar ve "bizim evler ne oldu?" diye soruyorlar. 

Battalgazi Belediyesine Çevre yolu altında başarılar diliyoruz.

Şehit Fevzi sadece bir başlangıç…

Ama bu projeyle ümitlendik, gerisinin gelmesini bekliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.