Genç bir delikanlı…
1980 Pütürge doğumlu. İlkokulu Tepehan Şükan Köyünde okumuş, sonra Pütürge Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda ortaokulu, Liseyi de Malatya’da Fatih Lisesinde okumuş Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olmuş. Ardından Londra da 2 yıl eğitim almış ve 11 yıl çeşitli yerlerde öğretmenlik yapmış. Okul Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yardımcılığı ve Milli Eğitim Bakanlığında Daire Başkanlığı yapmış. İyi derece İngilizce ve Farsça biliyor.
Malatya’da Tekelspor’da futbol oynamış, Malatyaspor sevdalısı olduğunu söylüyor ve Yurt içinde ve dışında yaptığı bütün görevlere Malatyaspor Bayrağını ve atkısını götürdüğünü anlatıyor, sivil toplum kuruluşlarında görev aldığını belirtiyor.
41 Yaşında Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunda oturan Battal Kanbay’ı dün ziyarete gittik. Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Nuran Berber ve Yalçın Taşpınar’la kısa sohbetin ardından genç ve dinamik Müdür ile ilk kez tanıştık.
Malatya’da planlama sorunu olduğunu söyleyerek bizce de doğru bir tespitte bulundu. Her alanda olduğu gibi, eğitim alanında da bir planlama eksikliğimiz olduğu doğru bir tespitti. Battalgazi bölgesinde okul sıkıntısı olduğunu ve okul yapmak konusunda arsa bulma sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.
Okul dersliklerinde öğrenci sayısını 25’e indirmeyi hedeflediklerini, deprem tehlikesiyle yıkılan okulların yerine yenilerinin yapıldığını anlattı. 70 Adet yeni okul binası yaptıklarını ve bunu eğitim dönemine kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.
Bu nedenle Malatya’da eğitimi kapsamlı olarak planlamaya çalıştıklarını ve yapılacak okulların tamamlanmasıyla da birlikte eğitim seviyesinin üst düzeylere çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.
Köy okulunda eğitime başlayan, Pütürge YİBO. Orta Okulu tamamlayan Fatih Lisesi mezunu genç Müdürümüz Malatya’nın eğitim sorununu çok iyi bilen bir eğitimci izlenimi verdi bana.
Sıkıntıları bilen, sorumluluğunun gereğini yapan yeni Müdürümüze başarılar diliyoruz.
Deprem nedeniyle yıktırılan okulların bir an önce bitirilmesi oldukça önemlidir. Sümer İlkokulu yerine yapılan Diniye Çalık İlkokulunun yapımının gelecek yıllara sarkacağını bildiren okul öğretmenleri, “okul binası gelecek yıl bitecekmiş dediler. Öğrencilerimiz servislerle diğer okullara taşınmak zorunda kaldı, bir an önce okulu bitirin” mesajını bize ilettiler.
Sümer İlkokulu yerine yapılacak okul beklenirken, Feyzullah Taşkınsoy İlkokulunun yeni binasının Ana caddeye adeta yapıştırılmasının sakıncalarını anlattım. Arkadaşlarımız, ilkokul binasının 4 katlı olamayacağını söylediler.
Baktım ki Müdür, hem okulu biliyor, hem de inşaatın durumunu.
Yapılan 70 Okulu adeta ezberlemiş, Hasan Varol Okuluyla ilgili ayrıntıya kadar bilgi sahibi.
İşini biliyor, Okulları yeniliyor, eğitim seviyesini yakından takip ediyor.
Türkiye’de eğitim seviyesi 2,2 seviyesinde, Malatya’da bu durum 2.6’lar düzeyinde. Yani Türkiye seviyesinin üzerindeyiz diyor.
Ama yetmez daha da iyi olmalıyız, sınıf mevcudiyetini 25’e kadar indirmeliyiz diye de hedef koymuş. Planlama ile işe başlamış.
Battal Kanbay’ı genç olmasına rağmen tecrübeli ve dinamik bulduk. Malatya’nın Eğitim sorununa katkı sunacak donanımlara sahip gördük.
Başarılar dileyerek ayrıldık.
Gelecek için ümitlendik.
Kaliteli bir eğitim için umutlandık.
Malatya için mutlu olduk.
İlseyiokuyacamdıdanbitirmekistiyorum
Açıkliseokumakistyorumdışardan