ALTIN
 3.022,60
DOLAR
 34,3205
STERLİN
44,5531
EURO
 37,4161

Malatya’da 
Zam Yağmuru…
Depremlerin açtığı yıkımların yaralarını sarmak için çalışmalar devam ederken ardı ardına gelen zamlar başta emekliler olmak üzere dar gelirlileri perişan etti.
Bir kilo soğan 17 Lira…
Bir kilo patates 20 lira…
Ekmek 7.5 Lira…
Bir adet 12 kg. tüpgaz bile 500 lira olmuş…
Benzin Mazot 37 Liraya dayanmış…
Bir adet karpuz 100 Tl. olmuş, kavuna yaklaşılmıyor.
Ev kiraları 10 bin liradan başlıyor, onu da bulabilirsen…
İçme suyu 5 liradan başlıyor, ayda nerede ise içme suyuna verilen para bin lirayı geçiyor
Bir de Malatya’da kiracılar camiası var.
Depremde kaldıkları evler yıkılmış, AFAD kiracıya konteynır dahi vermiyor. Bu nedenle iş bulabilen kiracı vatandaşlar Malatya’yı terk etmeye devam ediyorlar.
Kiracı olanlara konteynır vermemek ne demektir?
Ne yapsın bu insanlar, nereye başvursunlar?
Kiracı olmak onların suçu mudur, öyleyse kiracı ayrımı ne anlama gelmektedir. Devlet kira parası ödüyor ama kalması için konteynır vermiyor.
Milyonlarca Emekli yüzde 25 zamdan kök maaş nedeniyle yararlanamadı. 7 Bin 500 lira ile Malatya’da geçin geçinebilirsen.
Elektrik, Doğalgaz, Su, İnternet, telefon, gıda harcaması, içme suyu, ilaç, kira v.s. harcamaların ardından gelen ulaşım zamlarıyla da Otobüslere bin binebilirsen.
Önce öğrenci ve personel taşıyan servisçiler ücretlerine zam yaptı.
Sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ Müdürlüğü ulaşım ücretlerine yaptığı zammı yürürlüğe koydu.
Bundan böyle öğrenciler 7 liradan siviller ise 10 liradan yolcu taşıyacak. 65 Yaşa da sınırlama getirilerek bu durumdaki vatandaşlar bir ayda 70 kez otobüslere ücretsiz binecek. Ekim ayından itibaren de 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım haklarına son verileceği konuşuluyor...
 Malatya’da bir yandan deprem, bir yandan pahalılık, bir yandan zamlar halkın belini büküyor.
Belediyeler de artan petrol fiyatları nedeniyle ulaşıma zam yapmaları doğal karşılansa da vatandaşın hali ortada iken yapılan zamların haklı hiçbir yanı yoktur.
Malatya’da İnönü Üniversitesinden Beylerderesi arası taş patlasa 25 kilometre. Beydağı-Çarmuzu arası 10 kilometre. Bu alanda ulaşımı sağlayan Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ Şirketinin son çareyi zamlarda bulmasını ve yüzde 40’ları aşan fiyat artışı sağlamasının haklı bir yönü olamaz.
Vatandaş darda iken, perişan iken, son çare zam değildir.
Yıllar önce İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde görev yapan bir Doktor karşılaştığı ve etkilendiği bir olay anlatmıştı. Belediyeler ulaşıma zam yaptığında işte o alay aklıma gelir. Bakın o Hekim ne anlatmıştı:
“Hastamı ameliyat etmiştik, servise çıkardık. Yanında eşi refakatçi idi. Birkaç gün sonra biz Hekimler olarak Malatya’ya öğlen yemeğine gidiyorduk. Araçla giderken bir baktım, hastamın refakatçısı olan bayan Malet’in önünde yolun kenarında yaya olarak şehir merkezine gidiyor. Onun olduğuna emin olunca aracı kenara aldım. Kadın gelince “hayırdır dedim, neden yaya gidiyorsun” dedim. Bir hayli mahcup oldu, param yoktu, otobüse binemedim” deyince beynimden vurulmuşa döndüm. 
Yıkıldım adeta, kadını aldım evine kadar götürdüm, sonra Tıp Merkezine gidip gelmesi için ulaşım kartı alıp verdim. Bu olayı hala anlatırken etkilenirim…”
Evet beyler parası olmadığı için Otobüse binemeyip yaya gidenleri de unutmayınız.
Ulaşıma zam gelirken, bu olayı hatırlarım, bu nedenle yapılan zamları doğru bulmam.
Sizlerde hatırlayın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.